1. Sssst, ada Administrator baru di forum Indowebster lho... cek di sini
  2. Silahkan Login atau Register, untuk melihat konten-konten menarik lainnya.
  3. Hai IDWS Mania, membership gatotkaca telah hadir kembali lho, kalau mau info lebih lanjut klik di sini
    Dismiss Notice
  4. Indowebster membuka kesempatan bagi kamu-kamu yang berminat untuk melamar menjadi moderator Zona Movies and TV Series. Open Recruitment Moderator Zona MTV (SF Movies, TV Shows, Profile, Fansubs & Encoders, Movie Maker)
    Dismiss Notice
  5. Tertantang untuk menjadi bagian dari staff forum? Indowebster Corner membuka kesempatan bagi kamu-kamu yang berminat untuk melamar menjadi moderator. Open Recruitment Moderator Indowebster Corner
    Dismiss Notice
  6. Mau bergabung dan mengembangkan forum Female Insight Indowebster? Daftar diri kamu menjadi moderator Female Insight! Informasi lebih lengkap, buka link ini
    Dismiss Notice

Top Ten Best Games Developer

Discussion in 'Games Free Talk' started by selfrit, May 11, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Offline

    selfrit Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    912
    Trophy Points:
    107
    Ratings:
    +530 / -0
    Inilah Top 10 studio game developer terbaik

    1 Blizzard Entertainment
    2 Nintendo
    3 Rockstar North
    4 EA Canada
    5 Capcom
    6 Ubisoft Montreal
    7 Treyarch
    8 Infinity Ward
    9 Epic Games
    10 Bethesda Softworks

    blizzard ada di peringgkat pertama berkat game world of warcraftnya yang menghasilkan pendapatan sebesar 1,34 milyar dollar pertahun
    diikitu nintendo kedua dan Rockstar North pembuat Grand Theft Auto ke 3
    dan diikuti EA, capcom dan ubisoft
    sementara Treyarch dan Infinity Ward pembuat video games Call of duty sekarang berada di peringgkat 7 dan 8


    Blizzard, the maker of World of Warcraft, is the world's most bankable games studio, according to a study.

    Online role playing game World of Warcraft boasts more than 10 million subscribers worldwide and the firm's revenues top $1.34 billion annually.

    Nintendo takes second spot, with Rockstar North, makers of Grand Theft Auto, third, and Capcom fith.

    The list was compiled by Develop magazine and is based on sales figures, review scores and industry standing.


    DEVELOP Top 10
    Blizzard Entertainment
    Nintendo
    Rockstar North
    EA Canada
    Capcom
    Ubisoft Montreal
    Treyarch
    Infinity Ward
    Epic Games
    Bethesda Softworks

    Develop's editor-in-chief Michael French said: "World of Warcraft has... truly penetrated pop culture, inspiring everything from web memes to episodes of The Simpsons, showing Blizzard's ability to not only create compelling experiences but also court user expectations."

    Twenty six UK studios make the Top 100 list, including Travellers Tales (12th), maker of the Lego videogames, and Media Molecule (18th), the creator of LittleBigPlanet.

    Peter Molyneux's Lionhead, developer of the Fable games, is awarded the 22nd spot.

    Twelve separate developer studios owned by Electronic Arts, the second biggest games publisher in the world, make the list.

    Treyarch and Infinity Ward, the developers which alternate the creation of Call of Duty video games, are at seven and eight in the chart.

    The list reflects the changing nature of the video games landscape with mobile game developers PopCap (35th) and PlayFish (98th) also in the Top 100.[BBC]
     
    • Thanks Thanks x 1
  2. Ramasinta Tukang Iklan

    Silahkan upgrade akun anda menjadi VIP atau Gatot Kaca untuk menghilangkan tulisan dan iklan di bawah ini. Satu klik iklan dari anda, sangatlah berarti bagi forum tercinta ini.







    Promotional Content
  3. Offline

    kakarrot Silent Reader Members

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    59
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +6 / -0
    Wah Ubisoft di peringkat 6 ya? Gamenya OK2 banget.. Aku kira dia di peringkat 2 atau 3 gitu.
     
  4. Offline

    randywin32 Beginner Most Valuable Users

    Joined:
    Jan 10, 2009
    Messages:
    423
    Trophy Points:
    91
    Ratings:
    +295 / -0
    Kalo w mah malah mikir EA ad d'prangkt 3 bsar,.cz ea kan devloper sport game paling tenar..n bnyak bgt yg suka sport
     
  5. Offline

    andnyue Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    995
    Trophy Points:
    191
    Ratings:
    +55,979 / -0
  6. Offline

    DamnTwistedPerson Post Hunter Most Valuable Users

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Messages:
    4,409
    Trophy Points:
    162
    Ratings:
    +2,697 / -0
    developer jepang cman ada capcom yang masuk :swt:

    kliatan deh domnasi amerika
     
  7. Offline

    mirainomichi Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    637
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +144 / -0
    nintendo bukan jepang ya ? :???:
     
  8. Offline

    andnyue Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    995
    Trophy Points:
    191
    Ratings:
    +55,979 / -0
    Nintendo origin

    Nintendo started as a small Japanese business by Fusajiro Yamauchi near the end of 1889 as Nintendo Koppai. Based in Kyoto, Japan, the business produced and marketed a playing card game called Hanafuda. In recognition of its card-playing roots, the name "Nintendo" means "leave luck to heaven".[1] The cards, which were all handmade, soon began to gain popularity, and Yamauchi had to hire assistants to mass produce cards to keep up with demand.

    Fusajiro Yamauchi did not have a son to take over the family business. Following common Japanese tradition, he adopted his son-in-law, Sekiryo Kaneda (Sekiryo Yamauchi, after the marriage). In 1929, Yamauchi retired from the company and allowed Sekiryo Yamauchi to take over the company as president. In 1933, Sekiryo Yamauchi established a joint venture with another company and renamed the company Yamauchi Nintendo & Company.

    In 1947, Sekiryo established the company Marufuku Company, Ltd., to distribute the Hanafuda cards, as well as several other brands of cards that had been introduced by Nintendo. Sekiryo Yamauchi also had only daughters, so again his son-in-law (Shikanojo Inaba, renamed Shikanojo Yamauchi) was adopted into the family. Shikanojo never became president because he left his family. Subsequently, his son Hiroshi was brought up by his grandparents. Hiroshi later took over the company instead of his father.

    http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Nintendo
     
  9. Offline

    krfor Silent Reader Members

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    118
    Trophy Points:
    26
    Ratings:
    +110 / -0
    Waduh... kok squareenix gak ada yak....

    Developer favorit gw tu :((
     
  10. Offline

    Cronqvist Silent Reader Members

    Joined:
    Jan 28, 2008
    Messages:
    44
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +24 / -0
    Ga sabar nunggu karya selanjutnya dari Blizzard.
    Starcraft 2 ama Diablo 4. :D
     
  11. Offline

    andnyue Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    995
    Trophy Points:
    191
    Ratings:
    +55,979 / -0
    Hus diablo III kali
     
  12. Offline

    selfrit Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    912
    Trophy Points:
    107
    Ratings:
    +530 / -0
    starcraft 2 kan udah keluar coba cek di toko games
     
  13. Offline

    Cio Post Hunter Most Valuable Users

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    3,569
    Trophy Points:
    211
    Ratings:
    +9,414 / -0
    Tergantung awardnya dimana itu, apalagi kalo sistem voting, kalo di barat itu rasis ama developer timur, jadi jarang banget deh ampe kayak square, NI, ATLUS bisa masuk ke sana...
     
  14. Offline

    sunny_taiyou Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Messages:
    751
    Trophy Points:
    142
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,923 / -0
    SquareEnix, konami tu pada ga masuk yah..
     
  15. Offline

    ndr3 Beginner Most Valuable Users

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    335
    Trophy Points:
    141
    Ratings:
    +4,404 / -0
    Masak? stau gw blom tu..

    When is the game coming out?

    At this point, it's too early to provide an estimate of the release date. As with all Blizzard games, we will take as much time as needed to ensure the game is as fun, balanced, and polished as possible.

    gw kutip dari http://www.starcraft2.com/faq.xml hari ini
     
  16. Offline

    ndr3 Beginner Most Valuable Users

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    335
    Trophy Points:
    141
    Ratings:
    +4,404 / -0
    Hmm Gw rasa list ini tidak ada rasis2nya sama se-x. List ini diambil berdasarkan pendapatan para developer pada tahun 2008-2009 ini, bukan berdasarkan kualitas game (yah kalo pendapatan mereka tinggi si harusnya kualitas gamenya jg paling gak rata2 bgs jg si) Konami kurang gencar develop game baru (MGS 4 cm bwt PS3, console yang penjualannya paling kecil dibanding X-Box 360 dan si juara berdasarkan penjualan, Nintendo Wii), Last Remnant-nya Square Enix dianggap oleh khalayak ramai mengecewakan shg gamenya tidak laku scr besar2an (Kebanyakan yang beli cm Square Enix Fanboy, tdk seperti seri FF yang dibeli bahkan oleh yang bkn penggemar Square Enix). EA gamenya rada kurang bgs akhir2 ini tapi karena fans game sport banyak berhasil menjerat pembeli. Blizzard no 1. karena WoW yang ada biaya bulanan. Sementara game FFXI(online) dianggap tidak bgt bagus.

    Kalo dari kualitas harusnya paling gak developer kanada, Bioware (Mass Effect, NWN1, Jade Empire, Star Wars KoTOR I) masuk top 10 karena developer game ini blom pernah menghasilkan game dgn kategori biasa sampai jelek, rasanya semuanya dianggap lumayan sampai memuaskan

    *) Kalo ada yang salah tlg perbaiki:cowboy:
     
  17. Offline

    ndr3 Beginner Most Valuable Users

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    335
    Trophy Points:
    141
    Ratings:
    +4,404 / -0
    Huss sembarangan... jgn berpendapat bgt ah, nggak baik wkwkwk
    Hampir 1/2 dari pemenang award life-time achivement untuk developer game itu dari jepang lo. padahal itu penghargaan amrik koq. Hayo...
     
  18. Offline

    ndr3 Beginner Most Valuable Users

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    335
    Trophy Points:
    141
    Ratings:
    +4,404 / -0
    Mungkin maksudnya Diablo IV tahun 2015-2020 kali wkwkwk dy berpikiran (terlalu)kedepan..:D
     
  19. Offline

    dk4dy Silent Reader Members

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    151
    Trophy Points:
    51
    Ratings:
    +452 / -0
    jagoanku ubisoft kalah nih
     
  20. Offline

    billyok Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Messages:
    726
    Trophy Points:
    111
    Ratings:
    +4,953 / -1
    Lho.... ????

    Crytek Gimana ??? Yang bikin Crysis tuh !

    Ini peringkat apa ? ter-kreatif atau ter-Produktif ?
     
  21. Offline

    SaracenHeroes Silent Reader Members

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    40
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / -0
    Diablo III kapan keluar nya yah???
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

About Forum IDWS

IDWS, dari kami yang terbaik-untuk kamu-kamu (the best from us to you) yang lebih dikenal dengan IDWS adalah sebuah forum komunitas lokal yang berdiri sejak 15 April 2007. Di bangun sebagai sarana mediasi dengan rekan-rekan pengguna IDWS dan memberikan terbaik untuk para penduduk internet Indonesia menyajikan berbagai macam topik diskusi.