1. Silahkan Login atau Register, untuk melihat konten-konten menarik lainnya.
  2. Eh, eh.. IDWS punya kebijakan baru dan Moderator in Trainee baru loh!. Intip di sini kuy!
  3. Hai IDWS Mania, membership gatotkaca telah hadir kembali lho, kalau mau info lebih lanjut klik di sini
    Dismiss Notice
  4. Indowebster membuka kesempatan bagi kamu-kamu yang berminat untuk melamar menjadi moderator Zona Movies and TV Series. Open Recruitment Moderator Zona MTV (SF Movies, TV Shows, Profile, Fansubs & Encoders, Movie Maker)
    Dismiss Notice
  5. Tertantang untuk menjadi bagian dari staff forum? Indowebster Corner membuka kesempatan bagi kamu-kamu yang berminat untuk melamar menjadi moderator. Open Recruitment Moderator Indowebster Corner
    Dismiss Notice
  6. Mau bergabung dan mengembangkan forum Female Insight Indowebster? Daftar diri kamu menjadi moderator Female Insight! Informasi lebih lengkap, buka link ini
    Dismiss Notice

Legend/Myth Norse god/goddes/fable

Discussion in 'History and Culture' started by Shuichi, May 12, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Offline

    Shuichi Senpai Most Valuable Users

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    8,528
    Trophy Points:
    227
    Ratings:
    +152,886 / -2
    bosen gue sama dewa-dewa abadi ala Romawi atau Yunani kuno boleh dong post mitologi dewa-dewi norse dan cerita rakyatnya.


    Divided between the Æsir and the Vanir, and sometimes including the jötnar (giants), the dividing line between these groups is less than clear. However, it is usually accepted that the Æsir (including Óðinn, Þórr and Týr) were warrior gods, while the Vanir (mainly Njörðr, Freyja and Freyr) were fertility gods. Various other groups of beings, including elves, dwarves and jötnar were probably minor gods, and might have had small cults and sacred places devoted to them.

    The gods and their function

    * Baldr - God of radiance, peace, and rebirth. Consort: Nanna
    * Borr - Father of Óðinn, Vili and Ve. Consort: Bestla
    * Bragi - God of poetry. Consort: Iðunn
    * Búri - The first god and father of Borr.
    * Dagr - God of the daytime, son of Delling and Nótt.
    * Delling - God of dawn and father of Dagr by Nótt.
    * Eir - Goddess of healing.
    * Forseti - God of justice, peace and truth. Son of Baldr and Nanna.
    * Freya - Goddess of fertility, wealth, love, beauty, magic, prophecy, war, battle, and death. Consort: Óðr
    * Frey - God of the masculine virility. Consort: Gerð
    * Frigg - Goddess of marriage and motherhood. Consort: Óðinn
    * Fulla - Frigg´s handmaid.
    * Gefjun - Goddess of fertility and plough.
    * Hel - Queen of Hel, the Norse underworld.
    * Heimdall (Rígr) - One of the Æsir and guardian of Ásgarð, their realm.
    * Hermóðr - Óðinn's son.
    * Hlín - Goddess of consolation.
    * Höðr - God of winter.
    * Hœnir - The silent god.
    * Iðunn - Goddess of youth. Consort: Bragi.
    * Jörð - Goddess of the Earth. Mother of Þórr by Óðinn.
    * Kvasir - God of inspiration.
    * Lofn - Goddess of love.
    * Loki - Trickster and god of mischief, strife and fire. Consort: Sigyn (also called Saeter)
    * Máni - God of Moon.
    * Mímir - Óðinn´s uncle.
    * Nanna - An Ásynja married with Baldr and mother to Forseti.
    * Nerþus - A goddess mentioned by Tacitus. Her name is connected to that of Njörðr.
    * Njörðr - God of sea, wind, fish, and wealth.
    * Norns - The three goddesses of destiny; Urd(Fate), Skuld(Being, or Future), Verdandi(Necessity, or Present).
    * Nótt - Goddess of night, daughter of Narvi and mother of Auð, Jörð and Dagr by Naglfari, Annar and Delling, respectively.
    * Óðinn (Wodan) - Lord of the Æsir. God of both wisdom and war. Consort: Frigg.
    * Sága - An obscure goddess, possibly another name for Frigg.
    * Sif - Wife of Thor.
    * Sjöfn - Goddess of love.
    * Skaði - Goddess of winter Njörðr's wife.
    * Skirnir- Frey's shield man.
    * Skuld - (Being or Future) one of the three goddesses of fate called Norns who foresee at the base Yggdrasill(The World Tree).
    * Snotra - Goddess of prudence.
    * Sol (Sunna) - Goddess of Sun.
    * Thor (Donar) - God of thunder and battle. Consort: Sif.
    * Týr (Ziu, Saxnot) - God of war and justice.
    * Ullr - God of skill, hunt, and duel. Son of Sif.
    * Urd - (Fate) one of the three goddesses of fate called Norns who foresee at the base Yggdrasill(The World Tree).
    * Váli - God of revenge.
    * Vár - Goddess of contract.
    * Vé - One of the three gods of creation. Brother of Óðinn and Vili.
    * Verdandi - (Present, or Necessity) one of the three goddesses of fate called Norns who foresee at the base Yggdrasill(The World Tree).
    * Víðarr- Son of Odin and the giantess Gríðr.
    * Vili - One of the three gods of creation. Brother of Óðinn and Vé.
    * Vör - Goddess of wisdom.


    Lists of Norse gods and goddesses contained in the Prose Edda

    Gods

    Gylfaginning (20-34)

    * Óðinn
    * Þórr god of thunder
    * Baldr
    * Njörðr
    * Freyr
    * Týr
    * Bragi
    * Heimdall
    * Höðr
    * Víðar
    * Áli or Váli
    * Ullr
    * Forseti
    * Loki

    Skáldskaparmál (1)

    * Óðinn
    * Þórr
    * Njörðr
    * Freyr
    * Týr
    * Heimdall
    * Bragi
    * Víðar
    * Váli
    * Ullr
    * Hœnir
    * Forseti
    * Loki

    Thula

    * Ygg
    * Þórr god of thunder
    * Yngvi-Freyr
    * Víðar
    * Baldr
    * Váli
    * Heimdall
    * Týr
    * Njörðr
    * Bragi
    * |Höðr
    * Forseti
    * Loki

    [edit] Goddesses

    Gylfaginning (35)

    * Frigg
    * Sága
    * Eir
    * Gefjon
    * Fulla
    * Freyja
    * Sjöfn
    * Lofn
    * Vár
    * Vör
    * Syn
    * Hlín
    * Snotra
    * Gná
    * Sol
    * Bil

    Skáldskaparmál (1)

    * Frigg
    * Freyja
    * Gefjon
    * Iðunn
    * Gerd
    * Sigyn
    * Fulla
    * Nanna

    Thula

    * Frigg
    * Freyja
    * Fulla
    * Snotra
    * Gerð
    * Gefjon
    * Gná
    * Lofn
    * Skaði
    * Jörð
    * Iðunn
    * Ilm
    * Bil
    * Njörun
    * Hlín
    * Nanna
    * Hnoss
    * Rind
    * Sjöfn
    * Sol
    * Sága
    * Sigyn
    * Vör
    * Vár
    * Syn
    * Þrúð
    * Rán

    Pseudo-Norse gods and goddesses

    Some characters sometimes presented as Norse deities do not occur in the ancient sources.

    * Astrild (Actually a synonym for Amor and Cupid invented and used by Nordic Baroque and Rococo authors. Might be confused with Freyja.)
    * Jofur (Actually a synonym for Jupiter invented and used by Nordic Baroque and Rococo authors. Might be confused with Thor.)

    The following pseudo-deities are presented in Encyclopedia Mythica as Norse.

    * Brono (Claimed to be the god of daylight and the son of Baldr. Original source unknown. Might be confused with Dagr or Forseti.)
    * Geirrendour (Claimed to be the father of the billow maidens. Original source unknown. Might be confused with Ægir.)
    * Glúm (Claimed to be an attendant of Frigg. Source unknown.)
    * Laga (Claimed to be the goddess of wells and springs. May be the same as Laha, a Celtic goddess of wells and springs.)

    selain punya nama yang keren dewa-dewi norse tidak abadi mereka bisa mati bahkan di ceritakan dalam perang ragnarok banyak dewa-dewi yang mati kisah ragnarok sendiri selalu di tuliskan sebagai masa tua para dewa. sorry klo bahasa ingris gue rada-rada ribet translatenya
     
    Last edited: Oct 5, 2009
    • Like Like x 1
  2. Ramasinta Tukang Iklan

    Silahkan upgrade akun anda menjadi VIP atau Gatot Kaca untuk menghilangkan tulisan dan iklan di bawah ini. Satu klik iklan dari anda, sangatlah berarti bagi forum tercinta ini.







    Promotional Content
  3. Offline

    alalazoma Silent Reader Members

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    103
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +30 / -0
    itu tulisan apaan,
    bacanya aja susah,,,,,,,,,,
    -_-",
    Þórr god of thunder --> maksudnya thor ya?
    bahasa mana si?
     
  4. Offline

    meneng Beginner Most Valuable Users

    Joined:
    Feb 22, 2009
    Messages:
    435
    Trophy Points:
    56
    Ratings:
    +19 / -0
    wew!! banyak sekalii!! ada yang pernah denger, tapi ga tau sama sekali klo itu dewa norse!!! bisa tambah sejarah ragnarok ga? ga cuma list dewa2 nya!!
     
  5. Offline

    Arthuria Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    1,234
    Trophy Points:
    112
    Ratings:
    +259 / -0
    Gue sie cuman taunya Odin (rajanya para dewa) thor (dewa petir pa palunya mjolnir) bald'r (dewa perang) freya (dewi kesuburan) heimdall( dewa cahaya), ma loki (dewa yg paling nakal),trus ada yg disebut norm (3 dewi perajut nasib), tapi kalo gue baca diatas, dewa cahanya justru bald'r ya, dewa perangnya heimdall, yg bener yang mana yaak
     
  6. Offline

    Urakai Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    879
    Trophy Points:
    91
    Ratings:
    +329 / -0
    Wah, ini ceritanya tentang game Ro Online ya? :D
     
  7. Offline

    Sunoe Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,947
    Trophy Points:
    226
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +15,949 / -0
    Klo Gaea masuk ga sih...
    Dia kan ad waktu sebelum jamannya God Yunani Ato Romawi...
     
  8. Offline

    tierravirtue Silent Reader Most Valuable Users

    Joined:
    May 2, 2009
    Messages:
    172
    Trophy Points:
    56
    Ratings:
    +2 / -0
    Cooool...nambah pengetahuan! cuma gak tahu pengetahuannya dipake buat apa?
     
  9. Offline

    sydnar Beginner Most Valuable Users

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    247
    Trophy Points:
    56
    Ratings:
    +21 / -0
    wah bahasa norse ikut ditulis jadi agak pusing liatnya..tapi gpp informasinya menarik bro..
     
  10. Offline

    Arthuria Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    1,234
    Trophy Points:
    112
    Ratings:
    +259 / -0
    RO itu kan basicnya emang mytholgy norse, byk ko yg ngambi mythology norse baik game maupun manga misalnya : Valkyri profile, Mythical detective Loki ragnarok,

    kalo Gaea itu kepercayaan suku indan America, Gaea itu artinya ibu bumi alias Mother Earth
     
  11. Offline

    Kiddo Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    1,150
    Trophy Points:
    126
    Ratings:
    +668 / -1
    bukannya gaea tuh salah satu titan di mitologi yunani?
    yg sama2 ama kronos tuh...

    Ro juga ga semuanya dari norse kok...patch juno tuh bukannya mengarah pada mitologi roma yg berarti dewi cinta / pernikahan ya??
     
  12. Offline

    sydnar Beginner Most Valuable Users

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    247
    Trophy Points:
    56
    Ratings:
    +21 / -0
    klo menurut mitologinya tuh lki tu dewa pengkhianat ya....aq denger dia yang khianatin ragnarok ya....
     
  13. Offline

    thunderflik Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    704
    Trophy Points:
    191
    Ratings:
    +41,482 / -0
    ini kan cuman jenis2 dewa nya..pgn cerita singkat nya dong..

    btw juno sm midgard(prontera dkk) kan beda negara.. ud pasti beda kepercayaan dong :)
     
  14. Offline

    Holyshield Lurking Around Veteran

    Joined:
    Jan 25, 2008
    Messages:
    1,399
    Trophy Points:
    252
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +44,599 / -1
    Gaea Mah dewi romawi
     
  15. Offline

    dodolgarutwie Silent Reader Members

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Messages:
    183
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +24 / -0
    kagak ngerti....pada bilangin game ragnarok online apa nyata se??tp keknya dewa-dewi itu perna hidup di dunia ini ya????
     
  16. Offline

    BackO Silent Reader Banned User

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    107
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +2 / -0
    yang masi ak bingung tu norse tu sukunya Conan The Barbarian kan?
    trus norse tu dari daerah mana?
     
  17. Offline

    xpulsor Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    720
    Trophy Points:
    141
    Ratings:
    +2,601 / -0
    Æsir kayanya itu sama dengan perushaan di movie max payne. di max paine the movie juga menyingung norse mythologi.
     
  18. Offline

    r4ir3ndr4 Silent Reader Members

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    109
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / -0
    yah... gw denger sih cerita2 emang loki yg menyebabkan ragnarok
    loki tuh dewanya suka iseng2 bin nakal bin gak jelas
    tapi dia bertanggung jawab sama masalah yg dia buat

    buktinya ragnarok dia yg mulai dia juga yg menyelesaikan

    tapi sayang Odin mati pas Ragnarok lawan Fenrir (semacam serigala dewa)
    gw pengen liat kudanya odin yg katanya punya kaki 8 jalannya gimana y?
     
  19. Offline

    masuakal Post Hunter Most Valuable Users

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    4,511
    Trophy Points:
    161
    Ratings:
    +1,650 / -0
    walaaaa
    susa bacanya tulisannya ga jelas
    klo bahasa ingriisnya ga masalh cuman tulisannya agak burem susah bacanya
    benerin dunk ato gak translate sekalian aja ^^
     
  20. Offline

    none Silent Reader Most Valuable Users

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    147
    Trophy Points:
    141
    Ratings:
    +2,623 / -0
    hmmm..dewa" yunani toh,,klo atheros ntu dewa bagian apa ya ??
     
  21. Offline

    anchan69 Beginner Members

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    221
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +16 / -0
    banyak amt.. aku taunya cuma apolo, ares, hera, gara2 nnton herkules, haha..
    thx ya
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

About Forum IDWS

IDWS, dari kami yang terbaik-untuk kamu-kamu (the best from us to you) yang lebih dikenal dengan IDWS adalah sebuah forum komunitas lokal yang berdiri sejak 15 April 2007. Di bangun sebagai sarana mediasi dengan rekan-rekan pengguna IDWS dan memberikan terbaik untuk para penduduk internet Indonesia menyajikan berbagai macam topik diskusi.