1. Silahkan Login atau Register, untuk melihat konten-konten menarik lainnya.
  2. Halo IDWS Mania, forum Indowebster ada Super Moderator baru lho di lihat di sini
  3. Hai IDWS Mania, membership gatotkaca telah hadir kembali lho, kalau mau info lebih lanjut klik di sini
    Dismiss Notice
  4. Indowebster membuka kesempatan bagi kamu-kamu yang berminat untuk melamar menjadi moderator Zona Movies and TV Series. Open Recruitment Moderator Zona MTV (SF Movies, TV Shows, Profile, Fansubs & Encoders, Movie Maker)
    Dismiss Notice
  5. Tertantang untuk menjadi bagian dari staff forum? Indowebster Corner membuka kesempatan bagi kamu-kamu yang berminat untuk melamar menjadi moderator. Open Recruitment Moderator Indowebster Corner
    Dismiss Notice
  6. Mau bergabung dan mengembangkan forum Female Insight Indowebster? Daftar diri kamu menjadi moderator Female Insight! Informasi lebih lengkap, buka link ini
    Dismiss Notice

Cara buat Lamien

Discussion in 'Request Resep' started by goldamoeba, May 9, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Offline

    goldamoeba Beginner Most Valuable Users

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Messages:
    208
    Trophy Points:
    71
    Ratings:
    +20 / -0
    Ada yang taw cara buat lamien ga?
    MIe yang pk tangan itu..
    Resep adonannya apa yah?
    ada yang taw?
    Gw cari2 ampe nyerah di inet kaga ada/...
     
  2. Ramasinta Tukang Iklan

    Silahkan upgrade akun anda menjadi VIP atau Gatot Kaca untuk menghilangkan tulisan dan iklan di bawah ini. Satu klik iklan dari anda, sangatlah berarti bagi forum tercinta ini.




    Promotional Content
  3. Offline

    joex Lurking Around Veteran

    Joined:
    Sep 7, 2007
    Messages:
    1,002
    Trophy Points:
    216
    Ratings:
    +2,741 / -0
    Hello,

    Hmm tasty...
    Here are the ingredients for Lai Mein from:
    chinesefood.about.com with Rhonda Parkinson (Reprinted from Wok Talk)


    http://chinesefood.about.com/library/blrecipe137.htm
    “Ingredients:
    6 cups pastry flour
    1 1/2 cups regular enriched flour
    3 1/2 cups water

    Directions:

    1.
    Combine the two flours in a large bowl and slowly add water. Mix well
    and knead to a smooth dough. Cover with a wet towel and refrigerate
    overnight.

    2.
    The next day, remove from the refrigerator and knead for about ten
    minutes until smooth and elastic.

    3.
    Roll the dough into a long cylinder, 2 to 3 inches round.

    4.
    Holding on to each end of the dough, raise the dough above your head
    and with a wrist-snapping motion, whack it against the work surface.
    Fold the dough in half after each whack.

    5.
    Repeat this process several times, being sure to lightly flour the
    surface to prevent the dough from sticking. This beating action
    relaxes the gluten and continually stretches the dough.

    6.
    The dough is now ready for pulling and stretching. Holding both ends
    of the dough, pull and stretch and quickly fold the two ends together.
    Continue the pull-stretch-fold technique each time increasing the
    number of threads, until you end up with many whisker-fine strands of
    dough.

    7.
    The stretched noodles are boiled approximately 3 minutes, and drained
    in preparation for your recipe.”

    Here are more instructions with step by step instructions on how to
    pull them with some photos. Bare in mind it is ‘not’ easy! Even for
    some seasoned chefs so don’t get too worried if things get into a
    tangle! If you do master it, it will be a great party trick to show
    your guests too!
    SaturdayMarket.com
    http://www.saturdaymarket.com/chinabreakfast/handnoodle.htm

    Here is another source with step by step instructions
    (This is very slow to download, so be patient)
    Forums.about.com
    http://forums.about.com/ab-chinesefood/messages/?msg=551.1&fpi=yes

    Ingredients to go with the noodles themselves are really down to your
    taste buds, (like pasta). But here are 3 recipes:

    Three Flavoured Lo Mein
    Chinesefood.about.com with Rhonda Parkinson
    http://chinesefood.about.com/library/blrecipe127.htm
    Hot and Sour Shrimp Lo Mein
    Chinesefood.about.com with Rhonda Parkinson
    http://chinesefood.about.com/library/blrecipe074.htm
    Beef Lo Mein
    Chinesefood.about.com with Rhonda Parkinson
    http://chinesefood.about.com/library/blrecipe221.htm

    Search strategy:
    hand pulled noodles
    ://www.google.com/search?hl=en&ie=ISO-8859-1&q=hand+pulled+noodles&btnG=Google+Search
    hand pulled noodles instructions
    ://www.google.com/search?hl=en&lr=&ie=ISO-8859-1&q=hand+pulled+noodles+instructions&btnG=Google+Search

    Enjoy!
    kind regards
    lot-ga

    maap copas~~
    klo cari digoogle pake kata la mien bkn lamien~~
     
  4. Offline

    Satoru Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    1,085
    Trophy Points:
    126
    Ratings:
    +453 / -0
    Mie La mien ini klo di Jepang berubah jadi Ramen ya?
    Atau beda ya?
    Sorry gw gak tll ngerti.
    klo beda, bedanya dimana?
     
  5. Offline

    BaronTrance Silent Reader Most Valuable Users

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Messages:
    179
    Trophy Points:
    56
    Ratings:
    +37 / -0
    la mien nya jepang.. ya Ramen.. hehe

    tapi klo IMO si.. jauh berbeda..

    klo lo mie itu sama ya kayak la mien?

    lo mie itu model2nya macem mi kangkung.. dy punya kuah dengan bumbu kecap yang khas..
     
  6. Offline

    Thirmizy Silent Reader Members

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    124
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +13 / -0
    spertinya bagus tuh masakan

    tapi bahasa inggris wak:th_093:

    masih krng ngerti nih

    :onion-48:
     
  7. Offline

    miha Beginner Most Valuable Users

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Messages:
    281
    Trophy Points:
    71
    Ratings:
    +37 / -0
    kalo udah bisa bikin lamian na entar gw buka warung lamian yg murah meriah. HAHAHAHAHA
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. resep adonan lamien

About Forum IDWS

IDWS, dari kami yang terbaik-untuk kamu-kamu (the best from us to you) yang lebih dikenal dengan IDWS adalah sebuah forum komunitas lokal yang berdiri sejak 15 April 2007. Di bangun sebagai sarana mediasi dengan rekan-rekan pengguna IDWS dan memberikan terbaik untuk para penduduk internet Indonesia menyajikan berbagai macam topik diskusi.