1. Silahkan Login atau Register, untuk melihat konten-konten menarik lainnya.
  2. Eh, eh.. IDWS punya kebijakan baru dan Moderator in Trainee baru loh!. Intip di sini kuy!
  3. Hai IDWS Mania, membership gatotkaca telah hadir kembali lho, kalau mau info lebih lanjut klik di sini
    Dismiss Notice
  4. Indowebster membuka kesempatan bagi kamu-kamu yang berminat untuk melamar menjadi moderator Zona Movies and TV Series. Open Recruitment Moderator Zona MTV (SF Movies, TV Shows, Profile, Fansubs & Encoders, Movie Maker)
    Dismiss Notice
  5. Tertantang untuk menjadi bagian dari staff forum? Indowebster Corner membuka kesempatan bagi kamu-kamu yang berminat untuk melamar menjadi moderator. Open Recruitment Moderator Indowebster Corner
    Dismiss Notice
  6. Mau bergabung dan mengembangkan forum Female Insight Indowebster? Daftar diri kamu menjadi moderator Female Insight! Informasi lebih lengkap, buka link ini
    Dismiss Notice

Antara ANJING jeung GOBLOG (Buat Orang Sunda) :)

Discussion in 'Motivasi & Inspirasi' started by kotarominami, Dec 22, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Offline

    kotarominami Beginner Most Valuable Users

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    230
    Trophy Points:
    76
    Ratings:
    +241 / -0
    Lamun aya nu nyarios yang ”Maneh jiga ucing” jigana moal ngambek atawa kasinggung, tapi lamun aya nu nyarios ”Maneh jiga ANJING ” pasti urang-urang bakal ngamuk. Naha basa disebut ucing teu ngambek tapi basa disebut ANJING ngarasa kasinggung? Salah naon si-ANJING tepi ngaran-na sering jadi hiji umpatan jang nyarekan atawa jeung ungkapan rasa ambek jelema. Naha pedah ANJING dianggap mahluk nu najis.

    Lain didieu lain di kulon. Di negara dengen nu di kulon (Barat) atawa di negeri nu ngarasa kakulon-kulonan (kabarat-baratan) kecap ANJING sanes kecap nu dipake kanggo nyarekan. Dog (ANJING ) malah jadi ungkapan nu sering dipake kanggo ngamaknai nu positip. Misalna kecap "dog-fight" dipake jang istilah duel pasawat tempur, bahkan aya istilah nu paling terkenal nyaeta "dog-style" nu artina ngadamel orok.

    Balik ka topik nu awal. Tapi syukur, kecap ANJING akhirna ngalami parobahan makna khususna dikalangan barudak ngora, utamina di kota angeung sepertos dikalangan anak muda Kota Bandung.

    Jang anak muda Kota Bandung nu funky jeung gaul kecap ANJING jeung kecap GOBLOG ngan sakedar hiji tanda baca atawa panegas kalimat. Di ESD (Ejaaan Sunda yang belum Disempurnakan) kecap ANJING hanya berarti hiji tanda KOMA (pamisah kalimat), sedangkan kata GOBLOG hartina TITIK. (Nutup hiji kalimat). Jadi ulah ngambek atawa ngarasa kasinggung lamun keur jalan-jalan di KOTA BANDUNG bakal sering ngadangu kata ANJING jeung GOBLOG dina obrolan barudak ngora.

    Ameh jelas urang tingali hiji contoh dihandap ieu: "Tadi urang dahar ANJING ayeuna rek ngaroko heula GOBLOG ". Tah kalimat eta lamun ditarjamahkeun ka bahasa indonesia nu alus jeung hade hartina jadi: "Tadi saya makan, sekarang mau merokok dulu."

    Tapi jang jalmi nu tingkat TOEFL ESD masih rendah pasti bakal kasulitan jang ngartikeun kalimat jiga kieu: ”ANJING AING DIGEGEL ANJING GOBLOG ”. Jigana kedah naroskeun ka Kang Ibing ameh tiasa ngajelaskeun arti kalimat eta.

    Sajalan jeung kamajuan basa sunda jadi bahasa internasional kecap ANJING mimiti ngalami peluluhan atawa panghalusan, kecap ANJING diubah jadi leuwih sopan jadi kecap anjrit, anjis atau anjroy. Malah di daerah Bronk jiga di Water Rock (Cicadas) ngalemeskeun kecap ANJING cukup ditambahkeun kecap PUNTEN. Jadi tong heran lamun aya jalma nu liwat ngomong permisina make kata nu lemes nyaeta: ”PUNTEN ANJING ”. Cukup dijawab make tutur kata nu teu eleh lemesna oge ”MANGGA GOBLOG ”.

    Di tahun 1994 sayah pernah ngalakukan hiji panalitian leuleutikan (hanya ngitung wungkul) di babaturan SMA sayah di Bandung. Dina obrolan sakitar 15 menit, rata-rata kecap ANJING jeung GOBLOG kaluar leuwih ti 10 kali. Malah sayah sempet ngalakukan hiji tantangan ka babaturan lamun manehna sanggup tahan teun ngomong kecap ANJING ANJING GOBLOG salama 1 jam, sayah rek mere duit 20 rebu. Babaturan sayah eta nga mampu tahan sakitar 30 menit, saeunggeus eta manehna ngobrol kaluar kecap ANJING jeung GOBLOG tanpa disadari ku manehna.

    Tah sakitu heula ANJING engke lamun aya waktu dilanjutkeun GOBLOG
    (Artinya : Nih segitu dulu, nanti kalo ada waktu dilanjutkan. )

    Hehehehehe.. ... padahal mah sayah hoyong nyarekan nu.


    big2 thanx for Benediktus Billy ANJING for this glorious notes GOBLOG
    Credits to urangsunda@yahoo.com

    sori kk kalo :repost: hapus aja tanpa sisa :piss:
     
  2. Ramasinta Tukang Iklan

    Silahkan upgrade akun anda menjadi VIP atau Gatot Kaca untuk menghilangkan tulisan dan iklan di bawah ini. Satu klik iklan dari anda, sangatlah berarti bagi forum tercinta ini.







    Promotional Content
  3. Offline

    dulur Silent Reader Members

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    35
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / -0
    waahahahaha....
    mantap bro ..
    emang bahasa anak2 sunul (sunda gaul) sekarang kaya gitu.
    saya yg orang sunda juga ngerasa kaya gitu.
    teruskeun anjing postingan threadna alus pisan goblog !! :onfire:
     
  4. Offline

    abdeeworld Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Aug 10, 2009
    Messages:
    1,383
    Trophy Points:
    226
    Ratings:
    +6,322 / -0
    Translatein k bahasa indo plisss....
    :panda::panda::panda:
     
  5. Offline

    vazh Post Hunter Most Valuable Users

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    3,118
    Trophy Points:
    211
    Ratings:
    +31,717 / -0
    :lol:

    mantaps. wakakakaka ~

    ribet emg awkawkawk ~
     
  6. Offline

    moks Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    1,337
    Trophy Points:
    211
    Ratings:
    +19,468 / -0
  7. Offline

    dejivrur Post Hunter Most Valuable Users

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Messages:
    3,896
    Trophy Points:
    131
    Ratings:
    +1,103 / -2
    repost thread di komunitas coy...
     
  8. Offline

    kotarominami Beginner Most Valuable Users

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    230
    Trophy Points:
    76
    Ratings:
    +241 / -0
    wah repost ternyata, om momod di hapus aja nih,, maaf bgt
     
  9. Offline

    jayz91 Lurking Around Most Valuable Users

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    507
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +66 / -0
    ahahahaha....
    alohuakbar eta bahasa meni kitu2 teuing....
    tapi emang bener c....da mun di tinggali2 khususna d lingkungan sakola (babaturan)
    da eta bahasa teh geus pasti kaluar....
    barudak jaman ayeuna mah aredan...ahahahahaaa
     
  10. Offline

    bee_can Lurking Around Veteran

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    1,952
    Trophy Points:
    251
    Ratings:
    +7,491 / -0
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

About Forum IDWS

IDWS, dari kami yang terbaik-untuk kamu-kamu (the best from us to you) yang lebih dikenal dengan IDWS adalah sebuah forum komunitas lokal yang berdiri sejak 15 April 2007. Di bangun sebagai sarana mediasi dengan rekan-rekan pengguna IDWS dan memberikan terbaik untuk para penduduk internet Indonesia menyajikan berbagai macam topik diskusi.